Hart- en vaatziekten en ziekten van de longen en luchtwegen komen heel veel voor. Iedereen kent wel iemand die een aandoening aan het hart of longen heeft. Deze aandoeningen hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en beperken het aantal gezonde levensjaren. Het zijn dan ook twee van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Ook gezondheid van de bloedvaten is van groot belang, aantasting kan lijden tot ziektes als etalagebenen. Leefstijlcoaching en gepaste therapie en training bij hart-, vaat- en longziekten kunnen van groot belang zijn.
Uw HVL-fysiotherapeut
Wij behandelen mensen met verschillende hart-, vaat- en longaandoeningen. Wij werken op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier.
Op verwijzing van huisarts of specialist kunt u behandeld worden bij een van onze therapeuten.
Afspraak MakenHart- en vaatfysiotherapie
Hartaandoeningen zijn ziekten van uiteenlopende aard die gemeen hebben dat zij een verandering in bouw of werking van het hart veroorzaken. In de statistiek van de doodsoorzaken...
Lees meerFysiotherapie voor mensen met COPD
COPD is de afkorting van Chronic Obstructive Pulmonary Disease, wat letterlijk vertaald betekent: Chronische obstructieve longziekte. Hieronder vallen de aandoeningen chronische...
Lees meerEtalagebenen looptraining
Claudicatio intermitens betekent letterlijk hinken met tussenpozen. In de spreektaal wordt veel gesproken over etalagebenen. Deze naam is ontstaan doordat mensen met bloedvatproblemen...
Lees meerCovid 19
Sinds maart 2020 hebben we te maken met een nieuwe ziekte: COVID 19. Deze ziekte wordt overgedragen door het Corona -virus.
Veel mensen zijn getroffen door het Corona virus en hebben COVID 19 doorgemaakt. Het grootste deel van de mensen is thuis ziek geweest, een klein deel wordt opgenomen in het ziekenhuis en soms zelfs op de intensive care.
De mensen die zijn opgenomen op de intensive care kunnen veel klachten hebben, het zogenaamde post-intensive care syndroom (PICS). PICS wil zeggen: lichamelijke, cognitieve (kennis opnemen en verwerken, geheugen, denken) en psychische problemen (angst, post traumatisch stress syndroom) en dit behoeft vaak een wat langdurige revalidatie, meestal eerst in een revalidatiecentrum en daarna in een praktijk.
Van de andere mensen (zowel die thuis ziek zijn geweest als die zijn opgenomen) herstelt het grootste deel goed en kan na 6-8 weken het eigen leven weer oppakken. Een deel van de mensen heeft na 6-8 weken nog restklachten zoals: vermoeidheid, conditie en krachtverlies, benauwdheid, concentratiestoornissen, pijnklachten, hoofdpijn en verminderde energie. Dit zijn de mensen die in aanmerking komen voor de COVID herstelzorg.
Een programma voor COVID kan bestaan uit diverse onderdelen: training van kracht en conditie, ademhalingsoefeningen en informatie over het opbouwen van activiteiten en rust (belasting versus belastbaarheid). Zo nodig wordt de psychosomatisch fysiotherapeut ook ingeschakeld voor eventuele ondersteuning bij ontspanning.
Fysiotherapeut
Caroline Smeets
Specialisaties: | Fysiotherapeut,
expertise op het gebied van neurologie en geriatrie, COPD, hartfalen, claudicatio intermitens, Leefstijlcoach, gespecialiseerd in valpreventie (Otago instructeur) Covid-19 |
Netwerken: | chronisch zorgnet , Onconet, MS netwerk Groot Amsterdam, |
Ik ben in 1989 in Nijmegen afgestudeerd als fysiotherapeute en meteen na mijn opleiding gestart met werken in het Academisch ziekenhuis Nijmegen.
Aanvankelijk op de kinderafdeling en interne geneeskunde, tot ik in 1992 de overstap heb gemaakt naar de afdelingen neurologie en intensieve care.
Sinds die tijd behandel ik met veel plezier mensen met een aandoening van hersenen of zenuwstelsel en personen met ouderdom gerelateerde klachten.
In 2001 ben ik verhuisd naar het westen van het land en kreeg ik een baan bij het VU medisch centrum. Na 16 jaar werken in een ziekenhuis (en dus de acute fase) wilde ik in september 2005 wat anders en heb ik met veel plezier de overstap naar Motion Fysiotherapie gemaakt. Bij Motion behandel ik mensen met COPD, hartfalen, etalagebenen, ouderdom gerelateerde klachten en neurologische aandoeningen.
Sinds 4 jaar heb ik steeds meer interesse in valpreventie. Ik ben gecertificeerd om valanalyses uit te voeren en ik ben Otago instructeur. Otago is een bewezen effectief oefenprogramma, om de kans op vallen te verkleinen, dit is met name effectief voor 80 plussers. Voor mensen die bezorgd of angstig zijn om te vallen kan ik u begeleiden met zicht op evenwicht.
Fysiotherapeut
Romeo van Schaik
Specialisaties: | COPD, Dry needling |
Netwerken: | Participeert in Cardiologie netwerk Spaarne Ziekenhuis |
Tijdens mijn studie fysiotherapie (Hogeschool van Amsterdam) ben ik bij Motion komen werken als sportbegeleider bij Motion Preventie. Sinds juli 2016 werk ik bij Motion als fysiotherapeut.
Het enthousiasme en de sfeer van de collega’s werkt erg motiverend.
Binnen Motion Fysiotherapie ben ik met name actief met specifieke doelgroepen (hart & COPD). Ik participeer in het Cardiologie netwerk van het Spaarne Ziekenhuis en ben geschoold COPD fysiotherapeut.
Fysiotherapeut
Patrick van Tol
Specialisaties:
Netwerk: |
Fysiotherapeut
Claudicatio intermitens Covid-19 Gespecialiseerd in valpreventie COPD Cardiologie Netwerk Spaarne ziekenhuis chonisch zorgnet |
Ik ben in mei 2017 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn interesse in de fysiotherapie is ontstaan door eigen blessures en klachten die ik heb opgelopen in mijn sportleven.
Ik ben 4,5 dag werkzaam bij Motion Fysiotherapie en Preventie. Ik heb mij voornamelijk verdiept in Claudicatio (etalagebenen), neurorevalidatie, nek, rug en sportblessures. Verder speel ik in mijn vrije tijd voetbal bij Argon in Mijdrecht en doe ik aan fitness.
Fysiotherapeut
Niels van Egmond
Specialisaties: | Fysiotherapeut
Covid therapeut Hoofdpijn |
Netwerken: |
Fysiotherapie vond ik sinds de middelbare school al een erg interessant beroep. Het helpen van mensen en de kennis over het menselijk lichaam spraken mij daarin erg aan. Daarnaast ben ik zelf vaak bij de fysiotherapeut geweest voor sportblessures, dit spoorde mij aan om zelf het vak te gaan leren.
In 2020 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar stage gelopen bij Motion en ben ik begonnen als sportbegeleider bij Motion – preventie. Na het behalen van mijn diploma ben ik direct gestart als algemeen fysiotherapeut. Gedurende deze periode speelde COVID-19 een grote rol en ben ik mij hierin gaan verdiepen, zodat ik mensen kan begeleiden in het herstel na COVID-19.
Verder ga ik mij in het jaar 2021 specialiseren in nek- en hoofdpijnklachten. In de praktijk ben ik 4,5 dag aanwezig. Naast fysiotherapie speel ik graag gitaar en sport ik het liefst in teamverband.