Fysiotherapie in de regio Uithoorn en Amstelveen

Breinlijn gaat landelijk live op 9 december!

Op 9 december heeft Breinlijn, de gratis hulpdienst voor mensen met hersenletsel, voldoende regio’s aangesloten om landelijk live te gaan. Hiermee wordt kennis over hersenletsel en passend aanbod in de buurt voor mensen met (mogelijk) hersenletsel vindbaarder en laagdrempeliger.

Om dit bijzondere moment te vieren wordt er op 09 december van 12.30 tot 14.00 uur een feestelijk en digitale kick off georganiseerd met in het programma o.a. Margôt Ros. Margôt is cabaretier (onder andere bekend van Toren C) en liep zelf hersenletsel op tijdens een voorstelling. Speciaal voor Breinlijn kruipt Margôt in de huid van een nieuw typetje.

Het programma van de kick off ziet er als volgt uit.
Gezamenlijk programma | 12.30 tot 13.20 uur

  • Wat is Breinlijn?
  • Waar k
    omen we vandaan en waar staan we nu?
  • Eerste ervaingen Breinlijn
  • De landelijke lancering van Breinlijn met o.a. Margôt Ros

Verdiepingssessies | 13.30 tot 14.00 uur

Na het gezamenlijke programma is er een mogelijkheid om deel te nemen aan één van de verdiepingssessies:

  • Communicatiestrategie Breinlijn en de kansen die voortvloeien uit social media analyses
  • Stuurinformatie achter Breinlijn en de toepassing op de kwaliteitsverbetering van zorg en ondersteuning voor mensen met hersenletsel
  • Geschiedenis en ontwikkeltraject van Breinlijn
  • Dialoog over het verder ontwikkelen van Breinlijn & ketensamenwerking NAH/CVA

Aanmelden en meer informatie

Bekijk de animatie over Breinlijn voor meer informatie. Lees het volledige programma van deze digitale kick off op https://www.breinlijn.nl/landelijke-kick-off-breinlijn/ en meld je eenvoudig aan.

Wat is Breinlijn?
In Nederland komen er jaarlijks tussen 130.000 tot 160.000 mensen bij met hersenletsel. Dat heeft grote gevolgen voor hun dagelijks leven. Hersenletsel brengt veel vragen met zich mee. Voor de getroffene en de naasten, maar ook voor professionals zoals huisartsen, praktijkondersteuners en wijkteamleden. Wie vragen heeft over (de gevolgen van) hersenletsel kan tot nu toe terecht bij een van de 16 regionale hersenletselteams, die elk hun eigen telefoonnummer, contactformulier en systeem kennen. Met Breinlijn is er één landelijke toegangspoort. Mensen met hersenletsel, hun naasten en professionals kunnen daar terecht voor vragen en casuïstiek over hersenletsel. De gratis hulpdienst is bereikbaar via de website www.breinlijn.nl en het centrale telefoonnummer 085 – 2250244.

Breinlijn is laagdrempelig en eenvoudig vindbaar, zodat mensen met hersenletsel en hun naasten beter worden doorverwezen naar passende zorg en ondersteuning. Voor de hersenletselteams moet het slimme digitale systeem achter deze toegangspoort zorgen voor meer efficiëntie, waardoor de vraagsteller beter en sneller wordt geholpen.

Breinlijn – wijst de weg naar ondersteuning bij hersenletsel

Online: www.breinlijn.nl | Telefonisch: 085 – 225 0244

Bron: www.breinlijn.nl